Infrastructurele herinrichting van het gebied rond het IEKC Lichtenvoorde. Dit project laten wij graag aan u zien in beeld.

  • LocatieLichtenvoorde
  • Jaar2021
  • OpdrachtgeverGemeente Oost Gelre
Terug naar overzicht

In Lichtenvoorde heeft een infrastructurele herinrichting van het gebied rondom nieuwbouw IEKC plaatsgevonden. Duurzaamheid is een van onze ambities en was ook een belangrijk thema in de EMVI aanbesteding voor dit project. Ook waren de thema’s planning, maximale bereikbaarheid en communicatie kwaliteitscriteria in de aanbesteding.

Om een maximale bereikbaarheid te waarborgen zijn de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. De Varsseveldseweg is namelijk een belangrijke weg voor de ontsluiting van Lichtenvoorde. Daarbij hebben wij ook rekening gehouden met de omgeving in relatie tot geluid en uitvoering. Door specifieke maatregelen te treffen is de hinderbeleving geminimaliseerd in de omgeving. Het straatwerk is conform onze SEB-certificering uitgevoerd.

Communicatie
Onze omgevingsmanager Sarah Ririhena was voor dit project verantwoordelijk voor alle communicatie in de omgeving. Via de BouwApp zijn de bewoners, ondernemers en belangstellenden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en planning. De app was kosteloos te downloaden voor de mobiele telefoon of tablet. De inzet van de Bouwapp zorgde voor een breder bereik van de digitale informatievoorziening.