In samenwerking met de gemeente Coevorden heeft Sallandse Wegenbouw in 2020 het centrum van Coevorden opnieuw ingericht. Dit project laten wij graag aan u zien in beeld.

  • LocatieCoevorden
  • Jaar2020
  • OpdrachtgeverGemeente Coevorden
Terug naar overzicht

Met de nieuwe inrichting wil de gemeente Coevorden meer bezoekers en winkeliers naar het centrum trekken.In verband met verkeer, bereikbaarheid worden werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd (3 fasen). Twee jaar geleden is de westzijde van het station al vernieuwd door Sallandse Wegenbouw. De bloembakken zijn ook prefab zitelementen met een moderne uitstraling. Het verouderde busstation is verwijderd en wordt nieuw gebouwd aan de oostzijde. Sallandse Wegenbouw creëerde een tijdelijk busstation. Voor het nieuwe busstation is een laag beton van 24 centimeter dik aangebracht. De totale oppervlakte van het nieuwe busstation is 1100 m2. Dus er is 264 kubieke meter beton gestort. Het station wordt opnieuw ingericht en bestraat. Ook is er een nieuw regenwaterriool aangelegd. Inmiddels is het vernieuwde busstation aan de Oostzijde in gebruik genomen. Coevorden is een oude vestingstad met een oud historisch centrum. Tijdens de rioolwerkzaamheden zijn allerlei archeologische voorwerpen en funderingen gevonden uit de 17e eeuw. De werkzaamheden zijn onder archeologische begeleiding uitgevoerd.

Hieronder een korte teaser van onze projectvideo, de gehele video kunt u bekijken op YouTube via deze link. 

 

Werkzaamheden?

De oude keramisch gebakken stenen, de bestaande fundering, de huidige inrichtingselementen, en de riolering zijn verwijderd. Er wordt nieuw riool/afwatering aangelegd en een nieuwe hydraulisch gebonden fundering toegepast. Als nieuwe bestrating worden gebakken klinkers en Zweeds graniet toegepast. Tevens worden er nieuwe inrichtingselementen zoals zitelementen, paaltjes e.d. aangebracht.