Door het vele wateroverlast in de Eibergsestraat heeft de gemeente Haaksbergen besloten om een nieuw regenwaterriool aan te laten leggen. Sallandse Wegenbouw mocht de werkzaamheden uitvoeren.

  • LocatieHaaksbergen
  • Jaar2018
  • OpdrachtgeverGemeente Haaksbergen
Terug naar overzicht

In opdracht van de gemeente Haaksbergen heeft Sallandse Wegenbouw het project “Reconstructie Eibergsestraat” uitgevoerd. Op de kruising van de Eibergsestraat en Lansinkstraat was er vaak last van wateroverlast na hoosbuien. Om de kans op wateroverlast te verkleinen heeft Sallandse Wegenbouw een groot regenwaterriool ((Ø1000mm) aangelegd. Bij deze werkzaamheden is de hele straat op de schop gegaan, wat gelegenheid bood om de gehele straat opnieuw in te richten. Begin 2018 zijn de werkzaamheden gestart en zijn in de zomer van 2018 afgerond.

Ten tijde van de werkzaamheden publiceerde de Tubantia het onderstaande artikel.

3D-zebrapaden

bijzonder aan dit project

Bijzonder aan de inrichting van de straat is dat Sallandse Wegenbouw geen ouderwetse oversteekplaatsen, maar de eerste 3D-zebrapaden van Nederland heeft aangelegd. Door gezichtsbedrog worden automobilisten op de Eibergsestraat geprikkeld op hun rijsnelheid te letten. Zo wordt de verkeersveiligheid geborgd zonder dan men over vervelende en dure drempels heen moet rijden.