In opdracht van de gemeente Lochem heeft Sallandse Wegenbouw het Graafschapsterrein in Lochem opnieuw ingericht. De opdracht van het werk is gegund op basis van de economisch meest voordelige inschrijving, op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

  • LocatieLochem
  • Jaar2020
  • OpdrachtgeverGemeente Lochem
Terug naar overzicht

Na een uitgebreide omgevingsscan is een plan van aanpak opgesteld waarbij het minimaliseren van hinder voor ondernemers, winkelend publiek, publieke diensten en aanwonenden belangrijk was. Om zo veel mogelijk parkeerplaatsen voor de klanten van de Albert Heijn en de Jumbo te garanderen werden de werkzaamheden in verschillende fases uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden bleef het niet allen bij het minimaliseren van hinder en het maximaliseren van bereikbaarheid in de vorm van parkeerplekken. Sallandse Wegenbouw denkt altijd mee met alle stakeholders, ook tijdens veranderende omstandigheden. Door de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus hebben wij voor de Jumbo bouwhekken met folie geplaatst tussen de kassa’s. Zo konden zij de 1,5 meter afstand borgen in hun winkel.

Op technisch vlak hebben wij op het Graafschapsterrein de bestaande verharding verwijderd en een infiltratiesysteem aangelegd inclusief infiltratieputten. De vrijgekomen gebakken klinkers zijn weer opnieuw toegepast in de parkeervakken. De rijbaan op het parkeerterrein is gerealiseerd middels asfalt en ook zijn er nieuwe gebakken klinkers toegepast op het terrein.