Sallandse Wegenbouw is in opdracht van Ter Steege Bouw Vastgoed in februari 2021 gestart met het bouw- en woonrijp maken van het voormalige Auping terrein in Deventer.

  • LocatieDeventer
  • Jaar2022
  • OpdrachtgeverTer Stege Bouw Vastgoed
Terug naar overzicht

Aan de noordzijde van de stad Deventer, tussen de wijken Keizerslanden en Borgele, bevindt zich aan de Laan van Borgele een voormalig fabrieksterrein van beddenbedrijf Auping. Auping heeft deze locatie verlaten. Ter Steege Bouw Vastgoed is gestart om de voormalige fabriekslocatie te herontwikkelen tot een eigentijdse, gezellige woonwijk. Het Johannes Aupingkwartier bestaat uit een gevarieerd woongebied met 121 koop- en huurwoningen en 36 zorgappartementen.

Circulair bouwen

Het vrijgekomen puin bij de sloopwerkzaamheden van de Auping fabriek, uitgevoerd door de Rijssense Gebouwen Sloperij (RGS), is hergebruikt in de wegfundering. Het puin is op locatie gebroken en gezeefd tot het voldeed aan het voorgeschreven bouwmateriaal. Het vrijkomende zand hebben wij, nadat er diverse grondonderzoeken zijn uitgevoerd en alles voldeed aan de civiele eisen, hergebruikt in de wegconstructie.