In opdracht van de gemeente Berkelland is Sallandse Wegenbouw begin maart 2022 gestart met het bouwteam Leef! met als doel stadsvernieuwing van het centrum van het prachtige Borculo. De eerste fase, de vergroening van de Veemarkt, is nu bijna gereed.

  • DivisieAlgemeen
  • Datum28 maart 2023
Terug naar nieuws overzicht

In opdracht van de gemeente Berkelland is Sallandse Wegenbouw begin maart 2022 gestart met het bouwteam Leef! met als doel stadsvernieuwing van het centrum van het prachtige Borculo. In dit project wordt de verblijfskwaliteit van het centrum versterkt. Denk hierbij aan vergoenen om hittestress tegen te gaan en de leefbaarheid/aantrekkelijkheid van het centrum te verhogen.

De eerste fase, de vergroening van de Veemarkt, is nu bijna gereed. De Veemarkt heeft een groenere uitstraling gekregen door de nieuw aangelegde plantvakken, bloembakken en nieuw aangeplante bomen. Ook zijn er speciale parkeerplaatsen voor vrachtwagens gerealiseerd voor het laden en lossen aan de Veemarkt. Tijdens de werkzaamheden bleef het parkeerterrein bereikbaar voor autoverkeer.

Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. De tweede fase aan de zuidzijde van het Muraltplein is op maandag 20 maart van start gegaan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de zuidzijde van het Muraltplein medio mei 2023 gereed. Aansluitend worden de overige fases in het centrum aangepakt. Ondernemers, bewoners en geïnteresseerden worden tijdens de werkzaamheden op de hoogte gehouden via huis-aan-huis nieuwsbrieven en iedere woensdagochtend is er een inloopspreekuur. Om de omgeving goed te informeren is er de BouwApp. Via de Bouwapp blijft de gebruiker op de hoogte over de voortgang de werkzaamheden. De Bouwapp is beschikbaar via de Google Playstore of de Appstore en kan worden gevonden onder ‘Herinrichting centrum Borculo’. De Bouwapp is hier te downloaden.

Het bouwteam bestaat uit Anacon Infra, de Gemeente Berkelland en Sallandse Wegenbouw.

Meer informatie over het project is ook te vinden op Leef in Borculo.

Het project in de media:

Centrum van Borculo wordt groener en veiliger, kosten lopen alleen uit de rails: ‘En toch hoeven we niets te schrappen’ | Berkelland | tubantia.nl

Borculoleeft op | Het laatste nieuws uit Eibergen en Neede (achterhoeknieuwseibergenneede.nl)