De aanleg van vijf nieuwe kunstgrasvelden en een nieuw clubgebouw voor de Amsterdamsche Football Club (AFC) op het sportpark Goed Genoeg in Zuidas kan beginnen. Vanochtend zijn de contracten ondertekend door de gemeente Amsterdam, HSB Bouw en Sallandse Wegenbouw.

  • DivisieUnited
  • Datum04 juli 2019
Terug naar nieuws overzicht

De aannemers starten maandag 8 juli al met de werkzaamheden. De nieuwe voorzieningen moeten in de zomer van 2020 klaar zijn. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, zodat er tijdens de aanleg gewoon gevoetbald kan worden. Het nieuwe sportpark krijgt vijf nieuwe kunstgrasvelden. Aannemer Sallandse Wegenbouw legt het nieuwe sportpark aan en HSB Bouw zorgt voor de bouw van het nieuwe clubhuis.

‘Onvoorstelbaar mooi’ De AFC-voorzitter Ad Westerhof toonde zich verheugd. ‘Vanaf de jaren negentig heeft AFC met de gemeente gesproken over een nieuw sportpark met een clubhuis in Zuidas. Het is onvoorstelbaar mooi dat het nu gerealiseerd gaat worden. AFC kan zo verder aan haar toekomst bouwen en haar ambities nog beter realiseren. Dank aan allen die zich gedurende vele jaren hebben ingezet om dit te bereiken.’

‘Echte wijk’ Volgens wethouder Udo Kock (Zuidas) illustreert de vernieuwing van AFC de ontwikkeling die Zuidas doormaakt. ‘Straks kunnen Amsterdammers voetballen op gloednieuwe velden en daarna voor de derde helft naar het nieuwe clubgebouw van AFC. Dat is mooi voor alle voetballers en supporters van AFC en ook voor Amsterdam. Zuidas wordt steeds meer een echte wijk waar niet alleen wordt gewerkt, maar waar ook wordt gewoond en gesport, zoals straks op dit prachtige sportpark.’

1.500 woningen De definitieve gunning van de opdracht is het sluitstuk van een jarenlang proces om AFC, de oudste voetbalclub van Amsterdam, in te passen in de planontwikkeling in Zuidas. Het nieuwe sportpark en het clubgebouw worden in noordelijke richting verplaatst. Ten zuiden van het nieuwe sportpark zal een nieuwe woonwijk met circa 1.500 woningen worden gerealiseerd. De gemeente is eigenaar en beheerder van het nieuwe sportpark. AFC is de hoofdhuurder. Het sportpark zal daarnaast ter beschikking staan van een aantal scholen in de omgeving. Ook kinderen in de nieuwe woonwijk kunnen er straks een balletje trappen. AFC wordt eigenaar van het nieuwe clubgebouw.

Klaar in 2020 De gemeente wordt de eigenaar en beheerder van de vijf kunstgrasvelden. AFC is de hoofdhuurder. De club wordt wel de eigenaar van het nieuwe clubhuis. In de zomer van 2020 moet het hele sportpark klaar zijn.