De 99vanTwente is het netwerk van inclusieve werkgevers die met elkaar bouwen aan een arbeidsmarkt waarin het talent van iedereen die kan en wil werken welkom is.

  • Divisie
  • Datum05 juni 2018
Terug naar nieuws overzicht

Op 26 april vond het voorjaarsevent plaats van de 99vanTwente in familiepretpark de Waarbeek. De 99vanTwente is het netwerk van inclusieve werkgevers die met elkaar bouwen aan een arbeidsmarkt waarin het talent van iedereen die kan en wil werken welkom is. Het voorjaarsevent stond in het teken van het in contact brengen van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs met werkgevers. Overigens waren ook andere jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt welkom.

Allereerst was er een plenair gedeelte waarbij onder andere onze directeur Johan Middelkamp iets vertelde over inclusief werkgeven vanuit de praktijk. Daarna begaf iedereen zich naar de ingerichte branchepleinen waar circa 200 deelnemende leerlingen de verschillende branches bezochten aan de hand van opdrachten. Hier was de Sallandse Wegenbouw ook aanwezig en konden jongeren ontdekken welke leer- en werkplekken Sallandse Wegenbouw te bieden heeft. Het evenement was een groot succes. In totaal zijn er wel 50 matches gemaakt die inhoudelijk uiteen lopen van een gesprek tussen werkgever en leerling over mogelijkheden tot contrete afspraken om stage te gaan lopen.