Uitvoerder Jan Seigers is erg blij met deze innovatie: ,,Met mijn tablet heb ik nu heel gemakkelijk alle nodige informatie bij de hand. Dit werkt echt super!’’

  • Divisie
  • Datum19 februari 2018
Terug naar nieuws overzicht

Graafschade is in Nederland nog een veelvoorkomend probleem en kan gevaarlijke situaties opleveren. Voor de Sallandse Wegenbouw is het altijd al belangrijk geweest om graafschade bij onze werkzaamheden te voorkomen en onze werkprocessen te verbeteren. Sinds kort gebruikt de Sallandse Wegenbouw hiervoor een slimme digitale oplossing: de Klic app.

klic app

In Nederland is het wettelijk verplicht om een klic-melding te doen bij graafwerkzaamheden, zodat het Kadaster informatie kan verstrekken over de ligging van kabels en/of leidingen in de desbetreffende grond. Bij de Sallandse Wegenbouw doen wij deze melding nu via de Klic app waardoor het niet meer nodig is om de tekeningen te printen. Al onze medewerkers die betrokken zijn bij een werk hebben nu altijd en overal de juiste informatie met betrekking tot leidingen en kabels bij de hand via hun telefoon of tablet. Ter plaatse kunnen zij via een interactieve kaart inzien waar leidingen en/of kabels liggen waarmee graafschade of gevaarlijke graafsituaties worden voorkomen. Uitvoerder Jan Seigers is erg blij met deze innovatie: ,,Met mijn tablet heb ik nu heel gemakkelijk alle nodige informatie bij de hand. Dit werkt echt super!’’ Naast het actiever focussen op reductie van graafschades leggen wij ook preventiemaatregelen vast via de klic app. Wij registreren bijvoorbeeld actief proefsleuven en afwijkende situaties. Als er dan toch graafschade plaatsvindt, wordt dit door ons via de klic app geregistreerd met alle gegevens en foto’s. Alle belangrijke en nodige informatie in één digitaal systeem, zo blijven wij bij de Sallandse Wegenbouw scherp om graafschade te voorkomen.

Uitvoerder Jan Seigers van Sallandse Wegenbouw werkt nu met de Klic app via de tablet.