De verkoop van het 50 procentsbelang maakt onderdeel uit van een grotere reorganisatie bij Hegeman. Die werd vorig jaar ingezet en was nodig om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

  • Divisie
  • Datum15 juli 2016
Terug naar nieuws overzicht

Sallandse Wegenbouw is volledig in handen gekomen van Johan Middelkamp. Hegeman heeft zijn 50-procentsbelang in het infrabedrijf verkocht aan de directeur van het bedrijf. Dat heeft de onderneming uit Haarle bekendgemaakt. Middelkamp bezat al de helft van de aandelen. Achttien jaar lang maakte Sallandse Wegenbouw als zelfstandig bedrijf onderdeel uit van de Hegeman Groep.

De verkoop van het 50 procentsbelang maakt onderdeel uit van een grotere reorganisatie bij Hegeman. Die werd vorig jaar ingezet en was nodig om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Als gevolg van de crisis was de bouwonderneming uit Nijverdal in de rode cijfers beland. Eind vorig jaar trok Hegeman al de stekker uit drie verliesgevende dochters, Nimberg, Hegeman Oost en Hallink&Hammink. Een paar maanden later maakte directeur-eigenaar Leo Hegeman zijn vertrek bekend. Daarmee maakte hij, zo vertelde hij destijds, de weg vrij voor verdere ingrepen.

Sallandse Wegenbouw benadrukt dat de samenwerking met Hegeman blijft bestaan, ondanks dat de formele lijnen zijn verbroken. Het bedrijf, actief in wegenbouw, milieu en sportvelden, is met zestig werknemers goed voor een omzet van 20 miljoen euro.