Sportpark Goed Genoeg van Amsterdam Football Club (AFC) op de Zuidas is volop in het nieuws deze week. Afgelopen vrijdag vond de officiële start van de bouw plaats met zo’n 100 aanwezigen. Ook publiceerde de Zuidas een interview waarin de twee aannemers, HSB en Sallandse United, worden bevraagd over de werkzaamheden op deze unieke locatie. Nieuwsgierig geworden over dit project? Het is live te volgen via een livestream. Zie hieronder voor meer informatie.

  • DivisieUnited
  • Datum05 oktober 2019
Terug naar nieuws overzicht

Officiële start bouw

Gisteren, op 4 oktober 2019, is de nieuwbouw van het AFC Sportcomplex officieel gestart.
Meer dan 100 genodigden woonden de plechtigheid bij waarbij een eerste heipaal met een fles champagne werd gedoopt. Het heugelijke feit werd voltrokken met het welbekend AFC vuurwerk. Ook nieuwszenders AT5 en NH-Sport waren aanwezig, hun reportages volgen later deze week.

Interview Projectleider Arjan Emaus

Eerder deze week publiceerde Zuidas een interview met de twee aannemers, HSB Bouw en Sallandse United, over de werkzaamheden op de Zuidas. Een kleine greep uit het artikel:

Afspraken maken moeten de twee aannemers op sportpark Goed Genoeg ook met elkaar. De een bouwt het clubhuis, de ander legt de velden aan, maar uiteraard hebben ze veel met elkaar te maken. Emaus: ‘We hebben natuurlijk allebei ruimte nodig en om ons werk goed te doen en op tijd op te leveren. Daarom gaan alle transportbewegingen in overleg. We hebben nauw contact met de collega’s van HSB Bouw.’ In hun onderlinge overleg zorgen Sallandse United en HSB Bouw dat de bouw ook voor de spelers en toeschouwers van AFC zo overzichtelijk en veilig mogelijk verloopt. ‘We hebben afspraken voor de verschillende fases, met looproutes en veiligheidsroutes’, zegt Zomerdijk. Daarnaast is er één keer per maand een bouwlogistiek overleg met alle aannemers die werken in Zuidas. Emaus: ‘Dat moet ervoor zorgen dat de omgeving niet te veel wordt belast. Het kan niet zo zijn dat verschillende projecten tegelijkertijd grote transporten uitvoeren, want dan ga je in een file door de buurt.’

Het gehele artikel kunt u hier lezen.

Bouw live volgen?

Via deze pagina is de bouw van het sportpark Goed Genoeg live te volgen. Ook is het mogelijk om terug te gaan in de tijd en via een timelapse te zien hoe de bouw op de Zuidas is gevorderd.