Sallandse Wegenbouw heeft in bouwteamverband een ecologische kademuur gerealiseerd op sportpark Goed Genoeg van de Amsterdamsche Football Club (AFC). Eerder realiseerde Sallandse United de herinrichting van het sportpark op de Zuidas met vijf nieuwe voetbalvelden.

  • LocatieAmsterdam
  • Jaar2022
  • OpdrachtgeverGemeente Amsterdam
Terug naar overzicht

Tussen het laatste, meest westelijke AFC-veld en de nieuwe woon- en kantoortoren Valley heeft Sallandse Wegenbouw in samenwerking met de gemeente Amsterdam een ecologische kademuur gebouwd. Deze is onderdeel van de gracht die helemaal rondom het sportpark wordt aangelegd.

De kademuur is opgebouwd uit zogenaamde greskeien (een soort natuurstenen kinderkopjes) die op verschillende plekken verspringen zodat hierin plantjes kunnen worden aangebracht. Achter de keien zit een substraatlaag die als watertoevoer dient voor het groen. Als het goed is ontstaan een soort wolken van begroeiing op de muur, die onder andere een thuis kunnen bieden aan insecten.

In 2019 is Sallandse United begonnen met de bouw van het sportpark. In juni 2022 is het gehele sportpark inclusief ecologische kademuur opgeleverd aan de Gemeente Amsterdam.

 

(foto’s: Marcel Steinbach)